Vieringen

In de kathedraal zijn regelmatig heilige missen en andere gebedsvieringen.

 

Eucharistieviering

Zondag om 11.30 uur

 

Aanbidding

Van maandag tot en met vrijdag is er in de Jacobuskapel tijdens de reguliere openingsuren (14.00-17.00 uur) gelegenheid tot eucharistische aanbidding.

 

Musiceren in de kathedraal?

Koren en muziekgezelschappen die een viering in de kathedraal muzikaal willen begeleiden, zijn van harte welkom. Neem contact op via bijgaande link musiceren in de kathedraal

 

Nightfever en Lighttime

Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen die maandelijks in de kathedraal worden gehouden en bekend staan als de evenementen ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

Nightfever
Op de donderdagavonden van 18.00 – 20.00 uur:
8 juni
13 juli
10 augustus
7 september
12 oktober
9 november
21 december

Light-time
Op de zaterdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur:
15 juli
12 augustus
16 september
14 oktober
11 november
9 december
en Sacramentsdag (donderdag 15 juni)

 

Meer info: stuur een e-mail