Bezoek

Openstelling

De kathedraal is dagelijks voor het publiek geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
(Gesloten met carnaval en op 1 januari en 5 mei).

Entree: gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Rondleiding

Het is mogelijk om een rondleiding door de kathedraal te volgen.

Download flyer

Individueel bezoek

Individuele bezoekers kunnen dit doen aan de hand van een flyer. Deze is gratis verkrijgbaar in de kathedraal of hierboven te downloaden.

Groepsrondleiding

Groepen die graag een rondleiding willen door de kathedraal onder leiding van een deskundige gids, kunnen hiertoe vooraf een afspraak maken. Van de groep wordt een bijdrage in het onderhoud van de kathedraal verwacht, met een richtprijs van tenminste één euro per persoon en een minimum van 20 euro per groep. Voor meer info: stuur een e-mail of bel (tijdens kantooruren) 0475-386846

 

Torenbeklimming

De ruim tachtig meter hoge toren van de kathedraal is van april tot en met oktober wekelijks onder begeleiding te beklimmen op zaterdag om 14.30 uur en 15.30 uur. Daarnaast kunnen groepen – op afspraak – ook op andere momenten de toren beklimmen.

De beklimming van de toren duurt (heen en terug) in totaal zo’n 40 minuten. In die tijd komt de bezoeker onder meer bij het grote concertorgel en bij de vijf majestueuze klokken van de kathedraal, waarvan de oudste uit 1892 dateert en 4.612 kilo weegt. Op een hoogte van zo’n 75 meter bevindt zich de zogeheten omgang. De bezoeker kan dan buiten rond de torenspits lopen en in alle windrichtingen van het uitzicht tot zo’n 25 kilometer genieten.

Kinderen onder 7 jaar hebben geen toegang en kinderen tot 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Mindervaliden wordt afgeraden om mee naar boven te gaan. De beklimming geschiedt op eigen risico.

Entree toren (individueel)

€ 2,50 per persoon,
kinderen (7 tot 12 jaar): € 1,50.

 

Entree toren (groepen)

Alleen mogelijk vanaf tien personen
€ 2,- per persoon.

De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de kathedraal.

Voor meer informatie over de torenbeklimming of voor een groepsafspraak op een andere datum: torenbeklimming@gmail.com.

 

Winkel

In het bezoekerscentrum van de kathedraal is een ‘abdijwinkel’ gevestigd. Deze is dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur geopend. In de winkel wordt een uitgebreid assortiment artikelen aangeboden, variërend van devotionalia, foto’s, ansichtkaarten, brochures, boeken, kaarsen, dvd’s en cd’s tot en met kunstwerken.